Folkrörelsearkivet på Berättarfestivalen

Mellan den 9 och 15 april pågår den tionde upplagan av Berättarfestivalen i Skellefteå! I år har Folkrörelsearkivet i Västerbotten flera programpunkter, välkommen!

Maja och Anna – En kärlekshistoria Anna Å i båten i Borgsjö Fotograf Maja Beskow

Tisdag 10/4 kl. 13.00-14.00
Plats: Hörsalen, Nordanå

Tisdag 10/4 kl. 18.00-19.00
Plats: Forskarrum Nordanå

Karin Holmgren, arkivarie på Folkrörelsearkivet i Västerbotten, berättar om nyupptäckt material som avslöjar en fantastisk kärlekshistoria gömd i över 100 år.

Teckningslärarinnan Maja Beskow valde att hålla sin passionerade kärlekshistoria med en annan kvinna hemlig fram till sina sista år då hon anförtrodde ”sin” kyrkoherde att ta hand om hennes privata dagboksanteckningar och almanackor, vilka han långt senare lämnade in till arkivet.

Dagens historia – favoriter ur arkiven
1937_004

Onsdag 11/4 kl. 13.00-13.15
Plats: Forskarrum Nordanå

Ett brev från Morön till Karlgård för 185 år sedan…” Elisabeth Wiklund, arkivassistent på Folkrörelsearkivet i Västerbotten, läser och bjuder in publiken att fundera kring en särskild önskan för väldigt längesen.

Under Berättarfestivalen öppnar Forskarrum Nordanå dörrarna till mer än 5 kilometer handlingar från tre arkiv, med material främst från norra Västerbotten.  Från tisdag till fredag kan du klockan 13.00 varje dag under berättarfestivalen lyssna på personal från någon av de organisationer som finns representerade i Forskarrum, när de lyfter fram sina favoriter ur arkiven. Missa inte att arkivalien som inspirerat till Dagens historien samtidigt visas i ”Fackverket” i Forskarrum!