Bild på barn som hälsar på i arkivet.

Är du vår nästa arkivchef?

Brinner du för att bevara och förmedla kulturarv?
Vill du också sänka trösklarna till arkiven?

Vi söker dig som med öppenhet och engagemang vill leda oss in i framtiden.

Folkrörelsearkivet i Västerbotten är ett länsarkiv inom den enskilda arkivsektorn och en ideell förening med uppgift att bevara och förmedla västerbottnisk folkrörelse- och föreningshistoria. Vårt verksamhetsområde täcker hela länet, administration samt lokaler för arkiv och forskning finns både i Umeå och Skellefteå. Inom verksamheten i Skellefteå ryms även ett bokbinderi för att säkra det fortsatta bevarandet av samlingarna. Ledning och kansli är placerade i Umeå. Folkrörelsearkivet erbjuder programverksamhet för både barn och vuxna som kommunicerar arkivens syfte, funktion och innehåll och som inspirerar till användande.

Om dig
Vi söker dig som är en god ledare med erfarenhet från kultursektorn, gärna i kulturarvsområdet, och som leder medarbetare med tydlighet och vision. Vår chef ska vara ambassadör för verksamheten men också kunna tala för enskilda arkiv och arkivsektorn som helhet. Vi söker därför en kommunikativ person som är analytisk, utåtriktad och kontaktskapande, gärna med ett redan etablerat regionalt nätverk och tidigare erfarenhet från föreningsarbete/ideell sektor.

Folkrörelsearkivet är en liten organisation, det är därför viktigt att du som chef har god social förmåga, är lyhörd men också beredd att rycka in där det behövs. Du är en god organisatör med vana av administrativt arbete och uttrycker dig väl i tal och text. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av påverkansarbete och strategisk kontakt med myndigheter, finansiärer och andra intressenter.

Dina arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen leder du arkivets verksamhet. Du har ett övergripande ansvar när det gäller budget, ekonomi, personal, resultat och kvalitet för verksamheten, både i Skellefteå och Umeå. Som arkivchef är du närmast underställd arkivets styrelse, förbereder beslutsunderlag och är föredragande både i arbetsutskott och styrelse. Du ansvarar för redovisning och ansökan om medel från verksamhetens anslagsgivare och representerar arkivet i både nationella, regionala och lokala nätverk.

Kvalifikationer
Relevant akademisk utbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
B-körkort

Anställningsvillkor
Tills vidare med 6 månaders provanställning. Tillträde hösten 2019, enligt överenskommelse

Lön
Månadslön, individuell lönesättning

Placeringsort
Umeå

Sista ansökningsdag 3 maj.
Ansökningar skickas till postadress eller info@folkrorelsearkivet.se

Kontaktperson: Ola Wennstedt, arkivchef, 090-71 30 31, ola.wennstedt@folkrorelsearkivet.se
Karin Holmgren, 1:e arkivarie, 090-71 30 30, karin.holmgren@folkrorelsearkivet.se

Facklig kontaktperson: Susanne Odell, Unionen, 090-71 30 48, susanne.odell@folkrorelsearkivet.se

Adress:
Folkrörelsearkivet i Västerbotten, Gammlia, 903 42 Umeå
www.folkrorelsearkivet.se
info@folkrorelsearkivet.se

Arbetsplatsens adress:
HELENA ELISABETHS VÄG 3 (GAMMLIA)
903 42 UMEÅ