Warning: CoBlocks::{closure}(): Argument #1 ($post) must be passed by reference, value given in /customers/2/3/e/folkrorelsearkivet.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 326
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

LITTFEST: Maja Beskow – Västerbottenskonstens katalysator

fredag, 15 mars kl. 11:30 - 12:30

Som en del i nättidskriften Västerbotten förr & nus program på Littfest berättar Karin Holmgren, 1:e arkivarie vid Folkrörelsearkivet i Västerbotten, om Maja Beskow som Västerbottenskonstens katalysator!

Formgivaren Stig Lindberg har sagt att det var Maja Beskow som lärde honom att måla och flera andra västerbottniska konstnärer har lyft sin gamla teckningslärares stora betydelse. Vem var hon och vilka är de konstnärer som passerat Maja Beskows teckningssal vid Umeå läroverk?

Programpunkten inleds men en presentation av Västerbotten förr & nu med nättidskriftens redaktör Fredrik Elgh, därefter pratar Karin Holmgren om Maja Beskow, följt av Annelie Brändström-Öhman, kulturskribent och professor i litteraturvetenskap och genusvetenskap vid Umeå Universitet, som berättar om Sara Lidman och Missenträsk utifrån hennes artikel Sara och Byn-i-världen. Länk till artikeln nedan!
Västerbotten förr & nu: Sara och Byn-i-Världen

 

Detaljer

Datum:
fredag, 15 mars
Tid:
11:30 - 12:30
Webbplats:
https://www.littfest.se/

Arrangör

Västerbotten förr & nu
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Umeå folkets hus
Skolgatan 59
Umeå, 903 29 Sverige
+ Google Map