Ta del av arkiven!

Fotografi från Forskarsal o bibliotek i Umeå. Bord och stolar i förgrunden, bokyllor i bakgrunden.

På Folkrörelsearkivet i Västerbotten hittar du nära 10 000 arkiv från föreningar och privatpersoner. Fördelade på två arkiv förvaras arkiv från den södra länsdelen i Umeå och arkiv från Norsjö, Malå och Skellefteå kommuner förvaras i Skellefteå.

Till Folkrörelsearkivet kommer besökare av alla slag: studenter, lärare, forskare, skolelever, hembygds- och släktforskare, författare, konstnärer och den allmänt nyfikne och historieintresserade.
Alla är lika välkomna att ta del av länets folkrörelsearv!

Sök i vår databas
Särskilda skatter ur arkiven hittar du på Ur samlingarna

Umeå

Du är välkommen att ta del av arkiven i vår forskarsal i Umeå som håller öppet tisdag-fredag kl 9.00 – 16.00. Boka din tid för besök via e-post: info@folkrorelsearkivet.se eller telefon: 090-71 30 30.

På plats finns vi i personalen som hjälper dig att plocka fram det du är intresserad av.  I vår forskarsal har du även tillgång till ett bibliotek med referenslitteratur inom folkrörelse- och föreningshistoria både på läns- och riksnivå.


Skellefteå

I Skellefteå besöker du oss i Forskarrum Nordanå, en mötesplats för lokalhistoria, byggnadsvård och berättande.

Observera att framtagning av arkivmaterial för forskning här sker efter överenskommelse, kontakta Folkrörelsearkivet i Skellefteå innan ditt besök!