Bild på barn som hälsar på i arkivet.

Fotograf Krister Hägglund

Föreståndare/arkivarie/arkivpedagog

Folkrörelsearkivet i Västerbotten är en ideell förening med uppdrag att samla in, bevara och tillgängliggöra den samlade dokumentationen från föreningar och organisationer i hela länet. Verksamheten bedrivs på två orter, i Skellefteå och i Umeå. Fyra personer arbetar på respektive ort. Ledning och kansli finns i Umeå.

Folkrörelsearkivet söker en föreståndare/arkivarie/arkivpedagog till enheten i Skellefteå, som ska fungera som kontaktperson för verksamheten, såväl internt inom organisationen som externt mot övriga verksamheter på Nordanå och i kommunerna Skellefteå, Norsjö och Malå. Verksamheten i Skellefteå har två inriktningar, arkiv och bokbinderi. På arbetsplatsen finns föreståndare, arkivassistent samt två deltidsanställda bokbindare.

Arbetsuppgifter

Leda arbetet på Folkrörelsearkivets enhet i Skellefteå och vara organisationens kontaktperson, med lokalt ansvar för medarbetare och lokaler i den dagliga driften. Ta emot och ansvara för arkivmässig hantering av material. Ge service för forskning i arkivets material. Vara engagerad i utåtriktad verksamhet och sprida kännedom om Folkrörelsearkivet. Samverka med andra organisationer, på Nordanå och inom de tre kommunerna. Svara för arkivpedagogisk verksamhet, särskilt riktad mot barn och unga.

 Kvalifikationer

Arkivarieutbildning med några års arbetslivserfarenhet och gärna med erfarenhet från arbetsledning. Erfarenheter från pedagogiskt arbete ses som en merit.

 Egenskaper

För arkivet är ordningssinne och noggrannhet nödvändiga egenskaper. Eftersom en stor del av arbetet sker utåtriktat och i samverkan med andra aktörer ser vi också öppenhet och god samarbetsförmåga som viktiga egenskaper.

 

Anställningen inleds med sex månaders provanställning, men gäller tillsvidare och på heltid, 100 %. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Lön enligt överenskommelse.

Kontakt genom arkivchef Ola Wennstedt, 090-71 30 31, ola.wennstedt@folkrorelsearkivet.se.

 

Facklig företrädare: Unionen, arkivarie Susanne Odell, 090-71 30 48, susanne.odell@folkrorelsearkivet.se
 

Ansökan sänds till
Folkrörelsearkivet, Gammlia, 903 42 Umeå eller till info@folkrorelsearkivet.se
Sista ansökningsdag 2018-05-11

 

Rekryteringskonsulter, annonssäljare och liknande ombedes att inte kontakta oss. Vi har redan beslutat var vi vill synas och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen.Kommentera